Камера Опскура е извор на фасцинација кај луѓето веќе стотици години.

Постојат теории за појава на ефекти на Камера Опскура во сликите во пештерите од времете на Палеолитот. Исто така се претпоставува дека проекциите на Камера Опскура можеле да играат улога и во неолитските структури. И, Леонардо да Винчи сепак ја користеше Камера Опскура како модел на окото.

Да, супер алатка, одличниот почеток што го смени начинот на кој го гледаме и документираме светот околу нас.

Почетоците честопати доаѓаат и може да изгледаат мали и безначајни, но во реалноста, почетоците се најзначајните работи во животот на една личност. Зошто? Бидејќи почетокот, по дефиниција, е причина.

И, нас нè води кауза – два филмски ентузијасти кои ги напуштија своите работни места за да го работат она што навистина го сакаат, снимањето филмови и едукација, нашата професионална радост.

Од соработка преку пријателство, сонувавме за простор за луѓе слични или исти како нас.

Така се роди Camera Obscura Media and Entertainment Hub. Простор за собир на луѓе од сите сфери на животот кои покажуваат афинитети кон аудиовизеулното, кои се подготвени да научат повеќе, да го искусат новото, да го споделат она што веќе го знаат и најневредното да воспостават пријателства преку професионална соработка со одлична шолја кафе со куп забава.

Ајде да го продуцираме заедно почеток и да се видиме од другата страна.

Искрено ваши,

Нена и Бане

Share This Story, Choose Your Platform!